endast 134 kcal/portion. (Så jag brukar äta två och ta ett egg till!)
I princip bara att koka, mixa och äta!
Ingredienser
6 portioner
1,5 kg morötter
1 gul lök
1 buljongtärning, grönsak
4 dl Kelda ostsås.
Vatten
Smör att steka i
Gör såhär
- Skala och hacka morötterna och lök.
- Bryn löken i botten av en kastrull, tills den är gyllene och mjuk.
- Lägg i morötterna i kastrullen. Häll i vatten så att det precis täcker de hakade morötterna, börja hellre med för lite vatten.
- Tillsätt buljong. Låt koka tills dess att morötterna är helt mjuka.
- Mixa allt slätt, i en matberedare.
- Häll i ostsåsen.
- Slata efter behov.
- Ät som den är eller smakrätt med tex färsk persilja, ingefära och chili. Eller kanske knaperstekt bacon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar