Broccolisoppa

Ingredienser
4 portioner, ca 175 kcal/ portion
500 g fryst broccoli
1 gul lök
smör att steka i
ca 6 dl vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
4 dl kelda pastasås, Mild ost.
2 msk vitvinsvinäger
Såhär gör du
- Skala och hackal löken
- Fräs löken gyllenbrun i botten på en större kastrull
- Lägg i broccolin i kastrullen, tillsätt vatten så att broccolin knappt täcks.
- I med buljongtärningarna
- Låt koka tills dess att broccolin är riktigt mjuk
- Mixa i allt till en slät soppa
- Bland i ostsåsen
- Smaksätt med vitvinsvinäger
De broccolipåsar jag köper innehåller 800 g så nu brukar jag använda en hel påse, utan att öka på mängden ostsås. Tycker soppan bli supergod då med!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar